неділю, 7 травня 2017 р.

Проведено тренінг з патріотичного виховання за програмою «З Україною в серці»

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Інститутом проблем виховання НАПН України з 12 до 14 квітня ц. р. провели перший етап тренінгу із національно-патріотичного виховання за програмою «З Україною в серці».
Автором тренінгової програми є Інститут проблем виховання НАПН України.
Організатор тренінгу – Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України.
Учасниками тренінгу стали 25 педагогічний працівник загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, методисти інститутів післядипломної освіти, методичних кабінетів із 11 регіонів України, а саме: Донецької, Луганської, Сумської, Кіровоградської, Херсонської, Одеської, Чернігівської, Закарпатської та Полтавської областей та м. Києва.
З міста Лисичанська учасником тренінгу стала заступник директора з НВР КЗ «Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №30» Петренко Юлія Сергіївна.
Метою тренінгової програми є: підготовка працівників освіти до організації і здійснення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді.
Програма тренінгу складається з різних блоків, а саме: «Патріотизм як суспільна та особистісна цінність», «Національно-патріотичне виховання у викликах часу», «Концептуальні засади національно-патріотичного виховання», «Аргументація у національно-патріотичному вихованні», «Суспільна солідарність і партнерство у патріотичному вихованні», «Технологічне забезпечення патріотичного виховання», «Форми патріотичного виховання з доведеною ефективністю», «Маніпуляція як загроза у національно-патріотичному вихованні», «Участь дітей у житті суспільства як вияв патріотичної позиції».
Тренери-модератори: Просіна Ольга Володимирівна, провідний науковий співробітник лабораторії позашкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України, кандидат педагогічних наук; Шкільна Ірина Миколаївна, старший науковий співробітник лабораторії громадянського та морального виховання Інституту проблем виховання НАПН України, кандидат педагогічних наук.

Після закінчення тренінгу його учасники отримали сертифікати.















Немає коментарів:

Дописати коментар